Εκδηλώσεις

<<  Φεβρουάριος 2018  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Επισκέπτες

1161993

Τελευταία ενημέρωση

Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 16:07


Με εξόρμηση στο ποτάμι ολοκληρώθηκε για φέτος η περιβαλλοντική εκπαίδευση

 

3 Ιουνίου 2011, Εκβολές ποταμού Αγίου Γερμανού

 

Το καλοκαίρι ήρθε και τα παιδιά γιόρτασαν την αρχή του δίπλα στο ποτάμι. Μετά από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες εντός της σχολικής τάξης του δημοτικού σχολείου, η γνώση έγινε πράξη στις εκβολές του ποταμού του Αγίου Γερμανού. Τα παιδιά, αφού έμαθαν για τη λειτουργία του ποτάμιου οικοσυστήματος και τα χαρακτηριστικά των σπάνιων ψαριών και οργανισμών που ζουν γύρω και μέσα σε αυτό, ήρθαν να γνωρίσουν και να μελετήσουν από κοντά το μοναδικό αυτό βιότοπο στα πλαίσια μίας πολύ σημαντικής αποστολής: να βοηθήσουν τη φίλη τους την πέστροφα να μάθει εάν το ποτάμι του Αγίου Γερμανού είναι υγιές γιατί ανησυχούσε για τους φίλους της που βρίσκονταν ψηλότερα σε αυτό.

 

Οι μικροί υδροβιολόγοι εξέτασαν κάποιες φυσικοχημικές παραμέτρους, μελέτησαν τα υδρόβια μακρο-ασπόνδυλα και έμαθαν πώς συνδέονται οι οργανισμοί στις τροφικές αλυσίδες του ποταμού. Έτσι, διοργανώθηκαν αγώνες ταχύτητας με καραβάκια που έφτιαξαν τα παιδιά από φυσικά υλικά και με τα οποία κατέγραψαν την ταχύτητα του ποταμού, αφουγκράστηκαν τους ήχους του συλλέγοντας στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του ποταμού και έμαθαν τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένες απειλές, όπως η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, επηρεάζουν τις τροφικές αλυσίδες στο ποτάμι.

Στο τέλος όλα τα παιδιά πήραν ένα δίπλωμα από την φίλη τους την Πέστροφα για την ολοκλήρωση της αποστολής που τους ανάθεσε. Έτσι έκλεισε το μεγάλο κεφάλαιο «Η Ζωή στα Ποτάμια της Πρέσπας» και την επόμενη σχολική χρονιά η ομάδα της περιβαλλοντικής θα επανέλθει με καινούριες δραστηριότητες για τις λίμνες και τα ψάρια της αυτή τη φορά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση