Εκδηλώσεις

<<  Φεβρουάριος 2018  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Επισκέπτες

1162108

Τελευταία ενημέρωση

Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 16:07


Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας, τις λίμνες των Πρεσπών!

 

Βρίσκεστε στο δικτυακό τόπο του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία "Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη Λεκάνη των Πρεσπών" που υλοποιεί η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

“Best of the Best” για δεύτερη φορά η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών

Δελτίο Τύπου, 10 Απριλίου 2014

Με τη διάκριση “Best of the Best” («άριστο των αρίστων») τίμησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δεύτερη φορά την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών για την υλοποίηση του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία με τίτλο «Ψάρια, Αλιεία & Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών».

Περισσότερα...

 

 

Φεβρουάριος 2014

 

Το ντοκιμαντέρ "Εργαστήρι αιώνων" στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας

1 Αυγούστου 2013

Μετά την επιτυχή πρεμιέρα του στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων» προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αυστραλία τον Αύγουστο, στα πλαίσια των περιφερειακών προβολών του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελληνικού Κινηματογράφου Σύδνεϋ.

Περισσότερα...

 

Το πρόγραμμα Life ολοκληρώθηκε με συνάντηση με φορείς και κατοίκους της Πρέσπας

20 Μαρτίου 2013

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος LIFE+ «Ψάρια, Αλιεία & Ευρωπαϊκή πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 συνάντηση στην Πρέσπα με θέμα τα ψάρια και την αλιεία.

Περισσότερα...

 

 

«Εργαστήρι αιώνων», ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου για την  Πρέσπα, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

8 Μαρτίου 2013

Ο Αντώνης ξεκινά να φτιάξει τη νέα του ξύλινη βάρκα. Είναι από τους τελευταίους που γνωρίζουν την τέχνη αυτή. Ζει από το ψάρεμα στις λίμνες της Πρέσπας. Στην ίδια περιοχή η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών μελετά εδώ και πολλά χρόνια τα ψάρια της περιοχής.

Με το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων», ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ευθυμίου επιχειρεί να μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο των λιμνών των Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

 

Η έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» ταξιδεύει στην Κοζάνη

26 Φεβρουαρίου 2013

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, θα φιλοξενήσει την έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

Οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι της Πρέσπας συμμετέχουν πλέον ενεργά στη διαχείριση του υγροτόπου

Ιανουάριος 2013

H λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση του υγροτόπου της Μικρής Πρέσπας αποτελεί αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Ο Φορέας για αυτό το θέμα υποστηρίζεται συμβουλευτικά από την Επιτροπή Διαχείρισης Υγροτόπου, ένα άτυπο θεσμικό όργανο, του οποίου όμως ο ρόλος, όπως φαίνεται στην πράξη, είναι καταλυτικός.

Περισσότερα...

 

 

Εγχειρίδιο προστασίας για τα ψάρια και την αλιεία των Πρεσπών

10 Δεκεμβρίου 2012

Η οικολογία των ψαριών της Πρέσπας και οι απειλές που αντιμετωπίζουν, οι ιδιαιτερότητες της αλιείας και τα προβλήματα των ψαράδων, όλα όσα προβλέπει και δεν προβλέπει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των ψαριών και της αλιείας, η διασυνοριακή διάσταση του θέματος αλλά και προτάσεις αειφόρου διαχείρισης περιλαμβάνονται στην έκδοση της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών «Ιχθυοπανίδα και βιώσιμη αλιεία στις Πρέσπες» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία με τίτλο «Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών».

Περισσότερα...

"Ο θησαυρός των λιμνών μας" στο Ενυδρείο Καστοριάς

25 Οκτωβρίου 2012

Το Ενυδρείο Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» φιλοξενεί την έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

Πώς είναι η ζωή στις λίμνες;

Ιούνιος 2012

Ολοκληρώθηκε και για φέτος το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Life. Στο φετινό ταξίδι που έκαναν τα παιδιά νίκησαν πειρατές, έσωσαν τις λίμνες από ένα ξενικό και επικίνδυνο ψάρι, γνώρισαν όλα τα είδη ψαριών που ζουν στα νερά των λιμνών της Πρέσπας, έμαθαν τις παραδοσιακές μεθόδους αλιείας και ανακάλυψαν τα μυστικά της τοπικής γαστρονομίας.

Περισσότερα...

 

«Ο θησαυρός των λιμνών μας» στο Μουσείο Γουλανδρή

22 Μαΐου 2012

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, στις 22 Μαΐου, με κύριους πρωταγωνιστές τα ψάρια των Πρεσπών στο Κέντρο ΓΑΙΑ - Μουσείο Γουλανδρή.

Περισσότερα...

 

 

 

Τα ψάρια και η αλιεία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φορέων της διασυνοριακής Πρέσπας

8 Μαΐου 2012

Οι φορείς της διασυνοριακής Πρέσπας πήραν μέρος σε συνάντηση που διοργανώθηκε με θέμα τα Ψάρια και την Αλιεία, την Παρασκευή 4 Μαΐου, στο θεματικό Κέντρο Πληροφόρησης της Πύλης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

H Εταιρία Προστασίας Πρεσπών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με εκδηλώσεις στη διασυνοριακή Πρέσπα και στη Θεσσαλονίκη


3 Φεβρουαρίου 2012

Τα σπάνια ψάρια της Πρέσπας και η αλιεία βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Περισσότερα...

 

 

 

Ταξίδι στο βυθό!


Ταξίδι στο βυθό πρόκειται να κάνουν η Ζωή και ο Αχιλλέας, δύο παιδιά από την Πρέσπα και ήρωες του παιχνιδιού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Life.

Περισσότερα...

 

 

 

 

ΚΛΙΚ στα ψάρια των Πρεσπών!

O Andrea Bonetti, βιολόγος και φωτογράφος άγριας φύσης, στα πλαίσια του προγράμματος Life+ Ενημέρωση & Επικοινωνία (2010-2013): «Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη Λεκάνη των Πρεσπών» φωτογράφισε τα 12 από τα 23 είδη ψαριών που έχουν παρατηρηθεί στις λίμνες των Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

 

«Δεν πετάμε σκουπίδια στις λίμνες μας…»

18 Ιουνίου 2011

…μας λέει ο Κώστας Παρασκευόπουλος, ερασιτέχνης ψαράς των Πρεσπών και πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού σποτ που προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση στα πλαίσια του προγράμματος Life+ Ενημέρωση & Επικοινωνία.

Περισσότερα...

 

 

Με εξόρμηση στο ποτάμι ολοκληρώθηκε για φέτος η περιβαλλοντική εκπαίδευση

3 Ιουνίου 2011

Το καλοκαίρι ήρθε και τα παιδιά γιόρτασαν την αρχή του δίπλα στο ποτάμι. Μετά από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προηγήθηκαν τους προηγούμενες μήνες εντός της σχολικής τάξης του δημοτικού σχολείου, η γνώση έγινε πράξη στις εκβολές του ποταμού του Αγίου Γερμανού.

Περισσότερα...

 

 

Η έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» ταξιδεύει στο διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών

Ιούνιος 2011

Με αφετηρία το Πολιτιστικό Κέντρο Σαράι, στην ΠΓΔΜ, και τα δύο μεγαλύτερα γυμνάσια της Κορυτσάς, Themistokli Germenji και Raqi Qerenxhi, στην Αλβανία, ξεκίνησε το διασυνοριακό της ταξίδι η κινητή έκθεση για τα ψάρια και την αλιεία των Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

 

Όλες οι γενιές μαθαίνουν για τα ψάρια!

29 Μαΐου 2011

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου η έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» ταξίδεψε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καστοριάς και συγκεκριμένα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Περισσότερα...

 

 

Εγκαίνια της έκθεσης "Ο θησαυρός των λιμνών μας"

15 Απριλίου 2011

Με κεντρικό μήνυμα «Μάθε όλα όσα πρέπει για να διατηρηθεί ανέπαφος ο θησαυρός των λιμνών» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο θησαυρός των λιμνών μας».

Περισσότερα...

 

 

 

Φέτος μαθαίνουμε τα ψάρια!

6 Απριλίου 2011

Με εκκίνηση τους «πρωταγωνιστές» των ποταμών της Πρέσπας, την πέστροφα και την μπράνα, ξεκίνησε φέτος η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Γερμανού.

Περισσότερα...

 

 

 

 

Συνάντηση με φορείς της Πρέσπας

17 Δεκεμβρίου 2010

Οι δυσκολίες έκδοσης επαγγελματικών/ ερασιτεχνικών αδειών αλιείας, η λαθραλιεία και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με τη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών, την αλιεία αλλά και τη γενικότερη κατάσταση των λιμνών των Πρεσπών, συζητήθηκαν σε ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ φορέων και πολιτών, στις 17 Δεκεμβρίου, στο Λαιμό Πρεσπών.

Περισσότερα...

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση